Utazás Európába

Top 3 vidéki várunk fakultatív extrákkal

2018. november 30. 08:10 - Publikus Team

Tudnál kapásból három mondatot mesélni bármely várunkról?

Léteznek vár fanok, akiknek önmagában egy félig megmaradt rom is elképesztő élményt nyújt. Mások pedig ettől a kő törmeléktől halálra unják magukat. A tiszteletre méltó nemes haverokkal felnyergeltünk és nyakunkba vettük az országot, hogy az előbbi két táborban kivétel ne maradjék és mindenki marha jól érezze magát a látottaktól. Országjáró körutunkon álruhában, feltűnés nélkül olyan várakat kerestünk fel, melyek mindegyike egy extra élményt is nyújt!

01_lovag_knight_var_castle_burg_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.jpg

Tovább
1 komment

Top 10 kihagyhatatlan lengyel nevezetesség

2018. november 23. 08:09 - Publikus Team

A végére nem fogod elhinni, hogy ezt nyújtja az ország!

A külföldi turisztikai keresletünkben nehogy már csak a görög Sarti jelenjen meg! Ilyen könnyen ne hagyjuk magunkat befolyásolni! A cikk célja, hogy látókörünket szélesítsük, hétköznapi vágyaink közt szerepeljen egy ismeretlen lengyel város is, ami egy napon majd valóra válhat! Aki tüzetesen nem böngészi át a térképet, nem találja meg Európa legfelkapottabb lengyel turistalátványosságait! A kiemelt, „szürke” látnivalókra majd klikkelj rá, köztük 3D-ben körbenézhetsz a Google Mapsen!

01_lengyelorszag_poland_polska_wydma_lacka.JPG

Tovább
9 komment

Az olasz város, ami megfullad a turizmustól

2018. november 16. 08:17 - Publikus Team

A szerelem szülőhelye, a romantika gyilkosa

Veronában játszódik Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiája, aminek a helyszíneit is megkeressük. A történet két ősidők óta gyűlölködő családot mutat be, a Montaguekat és a Capuletéket. A Montague Rómeó és a tizennégy éves Capulet Júlia egymásba szeret, titkon összeházasodnak, ám a frigy halált hozó bonyodalmakba torkollik. Júliának akad egy másik kérője, Paris és Rómeónak is van egy másik szerelme, Rozália. A történettel bejárjuk a csodás Veronát, előtte beugrunk a nyugis Padovába, majd ránézünk az elragadó Sirmionéra és Vicenzára. Útra fel!

01_verona_veneto_olaszorszag_italy_italia_italien_utazas_europaba.JPG

Tovább
18 komment

Hitler tette le az Európai Unió alapjait?

2018. november 12. 16:05 - Publikus Team

A Harmadik Birodalom tévútjai, a Negyedik végső győzelme?

Az I. világháború nem jött össze a németeknek. Mindenféle gazdasági trükkel újra csúcstechnikára fejlesztették a hadiiparukat, de a II. világháborúval megint melléfogtak. Világhatalmi törekvéseiket végül bebetonozták egy gazdasági tömörüléssel?

01_messerschmitt_me_bf_109_deutsches_museum_munchen_nemetorszag_deutschland_germany_utazas_europaba.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Most megtudhatod, honnan ered a folyónk

2018. október 31. 20:20 - Publikus Team

Lesd meg a Duna első cseppjeit!

Fogadjunk, hogy térképen nem tudnád megmutatni, hogy hol ered a Duna! Évekkel ezelőtt egy estén én is nekiálltam és követtem a kihajtogatós térképen a vékony, kék csíkot, de Donaueschingennél történt valami! Nemrégiben magával ragadott ismét a vágy, hogy kiderítsem, hogy mi lelte ott akkoriban azt a kis kék vonalat!

01_duna_donau_danube_dunaj_dunav_dun_rea_nemetorszag_deutschland_germany_utazas_europaba.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Top 5 elfeledett értékünk a Balaton-felvidéken

2018. október 26. 19:34 - Publikus Team

Ha egy komplett hétvégi útitervet kérsz, itt megkapod!

Ha a Balaton fogalma számodra tántoríthatatlanul csak a strandból és a lángosból áll, akkor a következő lépés a jobb felső sarokban lévő X. A többieknek viszont eljött a tökéletes időpont, hogy gondolkodás nélkül bepattanjanak az autóba, mivel készen áll az útiterv a Balaton-felvidék feltérképezésére!

01_tesi_szelmalmok_bakony_varpalota_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.JPG

Tovább
5 komment

Még hogy nincs Szlovákiában igazi látnivaló?

2018. október 20. 06:30 - Publikus Team

A Szepesség egyértelműen bakancslistás!

A szivárvány összes színe is kevés lenne ahhoz, hogy felsoroljam, hány népcsoport fordult meg a mai Szlovákia óriási hegyeivel büszkélkedő Szepességben. Magyarok, szlovákok, ruszinok és szászok után pár száz évre feltűntek a Habsburgok, de folyamatosan jelen voltak a romák is. Álruhában felpattantam a szekérre, a magyar nyelvet zsebre vágtam és meglestem a mai állapotokat. Meglepődtem, mivel csak pozitív benyomás ért szlovák szomszédjainknál, nem úgy, mint korábban a 3+1 csodálatos, alig ismert program c. cikkemben, ahol kiemelkedően magasan megszavaztátok, hogy a megromlott magyar-szlovák viszony elsősorban történelmi szálakra vezethetőek vissza. Szerencsére napjainkban talán a V4-es összefogásnak is köszönhetően javulnak már a viszonyok!

01_varoshaza_locse_levo_a_szlovakia_slovakia_slovensko_utazas_europaba.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Retro sorozat került elő egy VHS kazettáról

2018. október 13. 07:30 - Publikus Team

A klinikán vagy a Honvéd kórházban kérnéd az ellátást?

Egészen eksztázisba lehet kerülni a nosztalgia elragadó érzésétől. Ma már viszont mindent hypolni kell és extra dolgokkal felruházni. Így a retró stílus, a ’60, ’70 és ’80-as évekbe való visszatekintés ismét szárnyalni kezdett. Gondolj csak bele, hogy a gyermekkorodban látott tárgyak utáni honvágy milyen érzéseket tud előhozni?! Ravasz, mivel keveredik az emelkedett hangulat egy melankolikus levertséggel, de a hat alapérzelem közül a boldogság mindenképpen pozitív hatással lesz rád. A retró stílus minimalizmusát pedig mintha Quentin Tarantino szőtte volna át egy ironikus hangulattal!

01_a_klinika_schwarzwaldklinik_glottertal_doktor_house_udo_brinkmann_nemetorszag_germany_deutschland_utazas_europaba1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

10 óra alatt a Niagara-vízesés is eléd tárulhat

2018. október 06. 14:39 - Publikus Team

A legmerészebb ötlet itt az órát egy perccel elállítani

Sehol a világon nem örültek nekünk annyira, mint egy kávézó baráti társaság Svájc egyik benzinkútján! Autónk láttán rögtön mesélni kezdtek, hogy hazánkban ki merre járt és mennyire szeretik a gasztronómiánkat. Igazán megható volt érezni, hogy Európában még létezik olyan ország, ahol még szeretik Magyarországot! Cserébe most mi is oda lehetünk Európa egyik legvarázslatosabb látványától, amit Svájcban kerestünk fel.

01_rajna-vizeses_rheinfall_neuhausen_boden_svajc_switzerland_schweiz_utazas_europaba.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

A francia Tokay lélegzetelállító hazája

2018. szeptember 21. 07:00 - Publikus Team

Elzász a valóság és a képzelet romantikus határát feszegeti

Válogatsz a repülőtársaságok úticéljai közül és elmegy a kedved már a legelején, mert a felkapott helyek drágák, a többi meg nem igazán látványos? Aztán belebotlasz egy ilyenbe, hogy Basel?! Nem sokat mondhat egymagában ez sem, mert a térképen (Google Maps) a közelben sem Róma, de még Párizs sem lesz. Viszont a turisztikai szakembereknek és a tájékozottabb turistáknak felcsillan a szemük, hogy az elzászi régió olyan csodákat rejt magában, mint a favázas reneszánsz házairól híres Colmar és a környező települések mesés hangulata! Nem utolsó sorban pedig fennáll annak a lehetősége is, hogy ha tátva marad a szád a középkor varázsától, akkor leöblítheted Európa legkiválóbb boraival!

01_utazas_europaba_franciaorszag_france_elzasz_borut_szolo_gewurztraminer_alsace_riquewihr.jpg

Tovább
2 komment

Maga a gonosz is elmosolyodott a népautón

2018. szeptember 08. 18:42 - Publikus Team

A haditechnika érdekes szülöttjei

Egy profi világháborús gyűjteményért egészen a franciaországi Elzászba kellett utaznunk. Kiderül majd többek közt, hogy mi a francért voltak WH rendszámúak a német harci járművek. Fény derül arra is, hogy az I. világháború után hogyan sikerült a békeszerződés ellenére a német hadsereget titokban felfegyverezni. Lerántjuk a leplet a VW Bogár születéséről. Végül összehasonlíthatod majd még az elemlámpádat is, hogy milyen messzire világít!

01_utazas_europaba_amerikai_hadsereg_us_army_franciaorszag_france_alsace_mm_park.JPG

Tovább
5 komment

A Meteorákat is letarolja Ms. Borzadály

2018. augusztus 15. 07:44 - Publikus Team

A nyaralás atombombája

Olaszország – Va bene! Németország - Das ist gut! Lengyelország - To dobrze! Nagy-Britannia - It's good! Portugália - Que bom! Spanyolország - Eso es bueno! Makedónia - Αυτό είναι καλό? Bármit is jelenthet ez a kérdés, Észak-Görögországból meglehet, hogy kettős élményekkel térsz vissza…

01_gorogorszag_greece_griechenland_makedonia_chalkidiki.JPG

Tovább
1 komment

A medve már Budapest küszöbén jár?

2018. augusztus 06. 20:00 - Publikus Team

Leesett az állam, de szerencsére azt is hazahoztam épségben

Reggel elindulsz egy átlagos kirándulásra és úgy érsz haza, hogy megőrülsz a látottaktól! Ritkán adatik meg ez az érzés, de ma megesett, bezsebeltem egy medve sziluettjét a Pilisben! Futnál, kiabálnál, fújogatnád gázsprayvel? Lehet, hogy egyszerűen az egymás iránti tisztelet kifejezése segített?! Egy biztos, a lengyelországi Tátrában nem paráznak ennyire tőlük és nem szerepelnek napokig a hírekben. Együtt élnek, békében!

01_utazas_europaba_magyarorszag_hungary_ungarn_medve.jpg

Tovább
20 komment

9+1 eldugott kirándulóhely

2018. augusztus 05. 07:00 - Publikus Team

Már most is késő tervezni a köv. hétvégét!

IV. Kirándulási tippek Budapest környékére

Összekapartam pár fotót a fiók aljáról, ami elsőre néhányaknak jelentéktelen látványosságnak tűnhet, de vizsgáljuk meg közelebbről! A nyári nyomasztó melegben is erőszakold meg magad, mozdulj ki a lakásból, mert megéri feltöltődni! Ha egész nap dög meleg van, akkor neki kell indulni hajnalban és 11-re már otthon is vagy. Vágjunk bele a kínálatomba, biztosan találsz olyan lehetőséget, ami kihagyhatatlan szórakozást fog kínálni!

01_magyarorszag_hungary_ungarn_budapest_sashalom_kilato.JPG

Tovább
3 komment

Miről maradtál le eddig?

2018. augusztus 02. 06:50 - Publikus Team

Egész Európa megnézte már az egykori fővárost

Aki tüzetesen nem böngészi át a térképet, nem találja meg Európa legfelkapottabb turistalátványosságát, Poznańt! Érthetetlen módon Budapestről még légi összeköttetés sincs, pedig a városból számos fapados légitársaság repül. Autóval csak egy kisebb kerülővel lehet elérni, ha autópályán akarjuk megközelíteni a Berlin és Varsó között elterülő nagyvárost. Angolok, franciák, németek, norvégok, olaszok, svédek és spanyolok már rég felfedezték maguknak és még ma is ömlenek a turisták a repterére! Magyar tulajdonú légitársaságunk is számos járattal dicsekedhet a városból, de vajon miért nem lehet Budapestről elérni velük ezt az úticélt?

01_lengyelorszag_poland_polska_poznan_stare_miasto.JPG

Tovább
7 komment