Utazás Európába

40 év szocreál sem fogott ezeken a kisvárosokon

2019. július 19. 13:51 - Publikus Team

A fachwerk élt, él és élni fog!

Az egykori kelet-német nagyvárosok, mint Lipcse vagy Drezda képét még mindig elcsúfítják az egykori szocialista építészet remekei. Bőven találhatóak panel épületek immáron új köntösben, körülöttük a megszokott szobrokkal és egyéb díszítőelemekkel. Viszont léteznek olyan középkorból fennmaradt települések is, ahol szerencsére nem találkoztam ezekkel a nyomokkal, most ezekre vetül a fény!

01_wernigerode_sachsen-anhalt_westerntorturm_fachwerk_nemetorszag_deutschland_germany_utazas_europaba.JPG

Tovább

Közép-Európa Oscar-díjának méltó helyszíne

2019. július 18. 09:10 - Publikus Team

Valamit tudtak az egykori cseh építészek

Salma Hayek, Robert De Niro, Leonardo Di Caprio, Sean Connery vagy Morgan Freeman is feltűnhetnek ismét Karlovy Vary (Karlsbad) utcáin, ha épp június vége felé keresed fel, mivel Cannes mellett itt rendezik meg az egyik legrangosabb európai filmfesztivált.

01_karlovy_vary_tr_ni_kolonada_market_colonnade_film_festival_csehorszag_esko_czech_republic_utazas_europaba.JPG

Tovább

A német tankok királya

2019. július 15. 17:08 - Publikus Team

A Harmadik Birodalom páncélos csúcstechnikája

A Wehrmacht egykori tankjai még ma is veszedelmes technikának tűnnek, ezzel ellentétben harci vonatkozásban a kellő tesztelés hiánya miatt viszont sokszor elbuktak. A szövetségesek pedig felülmúlták őket az alacsonyabb szintű technikával, olcsóbb előállítási költséggel és legfőképp a darabszámok sokszorosával.

01_pzkpfw_vi_b_sdkfz_182_kiralytigris_konigstiger_tank_panzerkampfwagen_vi_b_henschel_deutsches_panzermuseum_munster_nemetorszag_deutschland_germany_utazas_europaba.jpg

Tovább

Kettőnél több csíkkal is terhes

2019. július 13. 16:45 - Publikus Team

Nem nőgyógyászati diagnózis, hanem gyerekcipőben járó, középkori kőművesség

Az élet szép. Nem hiába áll ez az elnevezésű szoborcsoport Lüneburg fő látványosságai között. A ma is kézzelfogható jólét is alapja ennek, de biztosan többről van itt szó! Egy biztos, hogy ha a tekinteted összetalálkozik itt egy némettel, akkor a boldogság egy jelét kapod: a mosolyt!

01_az_elet_szep_luneburg_hansestadt_fachwerk_nemetorszag_deutschland_germany_utazas_europaba.JPG

Tovább

A tengerparti nyaralások sztárja

2019. június 28. 09:10 - Publikus Team

Drága volt, tavaly drágább lett és idén ismét felvitték az árakat

Még a háború alatt sem üresedtek meg a tengerpartjai, utána viszont szinte másnap megindultak a tömegek a nyers szláv vendégszeretet ellenére, hogy felfedezzék az országot. Ma már az egekbe szöktek a szállás, az üzemanyag és az autópálya matrica árai, de attól sem rettenünk meg, hogy az élelmiszer is jóval drágább, az éttermekről nem is beszélve. Ha tengerpart, akkor Horvátország és minden áron el kell indulnod?!

01_horvatorszag_croatia_croatien_hrvatska_utazas_europaba.jpg

Tovább

A Paradicsomot valahogy így képzeld el

2019. június 22. 09:10 - Publikus Team

Ahol nem csak az ég kék és a fű zöld

Ha igazán különleges látnivalóra vágysz, ami kizökkent a hazai megszokottól, akkor nem feltétlenül szükséges külföldre utazni, mivel itthon is találsz megfelelő célpontot az ilyen igényekre. Kicsit keresgéltem és ledöbbentem, amikor megtaláltam ezt a paradicsomi kis szigetet!

01_tatai_fenyes_tanosveny_termeszetvedelmi_terulet_nature_reserve_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.JPG

Tovább

Veszélyben a haldokló város

2019. június 04. 09:10 - Publikus Team

Kevésbé ismert, de annál lélegzetelállítóbb a látvány

 

ATTENZIONE!

01_civita_di_bagnoregio_lazio_olaszorszag_italy_italia_italien_utazas_europaba.JPG

Tovább

Ahol a fotelmigráció nem volt kérdés

2019. május 24. 09:10 - Publikus Team

A Fertő szó itt pozitív értelmet nyert!

1921-ben egy hatalmas kérdést tettek fel kilenc településen, ami még napjainkban is hatással van az ott élőkre. Vajon jól döntöttek és elégedettek lehetnek az immáron egy évszázados döntésükkel? Mit gondolhattak az évtizedeken átívelő kommunizmus alatt vagy amikor megnyíltak a határok és láthatták, hogy a túloldalon mennyire másabbak már csak az utcák is?! A cikk végére talán megtudjuk a nagy rejtélyt.

01_uj_utca_sopron_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.jpg

Tovább

Tényleg ez a legmenőbb kirándulóhely Budapest környékén?

2019. május 10. 09:10 - Publikus Team

Ha unod a banánt, mozdulj ki!

Egy desztináció valós értékeit a tömegek nem feltétlenül támasztják alá, viszont az idő múlásával a fennmaradása mindenképp létjogosultságot kölcsönöz neki a szakmában. A mondvacsinált, esetleg oktalanul hypolt nevezetességek gyanússá válhatnak és elfogynak az emberek mellőlük. Szentendre belvárosában meg tudnál nevezni egy látnivalót, tudod, hogy milyen stílusban emelték az épületek többségét? Ezeken a kérdéseken biztosan sokan vakargatják a fejüket, egy viszont biztos, hogy Szentendre vonzó a kikapcsolódásra vágyók körében. A szakemberek egyben egyet szoktak érteni, hogy az árusok és a hűtőmágnesek kavalkádja a világon mindenhol elvesz a megérintett pillanat esszenciájából!

01_skanzen_szentendre_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.jpg

Tovább

Az ország legfinomabb kebabját a törökverő városban kapod

2019. április 08. 15:58 - Publikus Team

Szulejmán csak fentről tekinthet le a várra

A török hódoltságunk idején máshogy is alakulhattak volna az események, így még a napjainkban is tartozhatnánk az Oszmán Birodalomhoz, tovább gondolva pedig nem az EU választásokon aggódhatnánk, hanem Erdoganra és ellenfeleire adhattuk volna le a voksunkat.

01_hosok_kapuja_jurisics_ter_koszeg_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.jpg

Tovább

Ahol mind a négy évszakban a jég az úr

2019. április 05. 09:05 - Publikus Team

Itt akkor is hó van, amikor nem gondolnád

Télen természetes, de nyár végén érhet meglepetés, ha az osztrák Alpok valamely hegycsúcsát veszed irányba! Ehhez nem kell fél napokat utazni, mert a határtól pár kilométerre is fekszik egy olyan hely, ahol a zöldellő természetből pillanatok alatt a fagyhatár fölé juthatsz.

01_si_ski_ho_snow_schnee_mav_gysev_puchberg_am_schneeberg_ausztria_austria_osterreich_utazas_europaba.jpg

Tovább

Kiderült, hova menekülhetett a nácik vezére

2019. január 25. 08:20 - Publikus Team

FBI szerint a háború után Argentínában élt

Legutóbbi cikkben megszavaztátok, hogy II. világháborús téma érdekel a leginkább és a Hiedler Argentínában öregedett meg? c. cikkben ugyancsak a többség amellett tette le a voksát, hogy Hitler a történelem jelenlegi állása szerint öngyilkos lett a berlini bunkerében. Ez megadta a kellő lökést és belevetettem magam az FBI és a CIA feloldott aktáiba, azonban csak 2020-ban lesz teljes a kép, amikor a maradék filet is feloldják a titkosítás alól. Az FBI 1947.05.08-i jelentése alapján az amerikai hadsereg Németországban nem találta meg Adolf Hitler holttestét és megbízható forrást sem fedezett fel, aki egyértelműen alátámasztotta volna, hogy halott, ezért a lehetősége fennállt, hogy él. Sztálint, amikor 1945 júliusában megkérdezték, hogyan halt meg Hitler, azt mondta, hogy Spanyolországban vagy Argentínában él. Ekkor pedig már az állítólagos holttest a birtokukban volt!

01_adolf_hitler_fuhrer_inalco_fbi_cia_nemetorszag_germany_deutschland_argentina_utazas_europaba.jpg

Tovább

Szilveszteri LEGek az Utazás Európába magazinnal

2018. december 28. 08:30 - Publikus Team

Év végi összefoglaló az európai útjainkról

Az évértékelők általában azzal vannak elfoglalva, hogy az ellenfeleket szapuljuk, a teljesítményeinket pedig fényezzük. Na, most ezt megdöntöm, mert nem így lesz! Egyszerűen csak azt nézem, hogy a természet és az ember alkotta látványosságok mind hozták azt a különleges hangulatot, ami nem vette el a kedvemet attól, hogy még nagyobb bedobással folytassam Európa felfedezését a következő évben is!

01_szechenyi_lanchid_chain_bridge_szilveszter_new_year_tuzijatak_magyarorszag_hungary_ungarn_budapest_utazas_europaba.jpg

Tovább

Ajándékozd a hosszú élet titkát

2018. december 24. 08:30 - Publikus Team

A Felvidék ránctalanító kezelése

Isten hozott a „B” oldalon! A cím hívására gondolom nem hiába keveredtél ide, talán vakargattad is már a fejedet, hogy valami nem stimmel itt az idő múlásával?! Ha megszokottá váltak a szürke munkanapok és a hétvégeken sem tudod már igazán feldobni magadat, de már a születésnapok és a karácsonyok is repkednek egymás után, akkor most jó helyen jársz! Egy rövidebb, de annál tartalmasabb utazással építs az emlékeidbe egyre több újdonságot, hogy a gyorsuló éveidnek megálljt parancsolj! Hogy micsoda?!

01_szent_egyed-bazilika_bazilika_sv_egidia_bardejov_szlovakia_slovakia_slovensko_utazas_europaba.jpg

Tovább

Eltűnhet a Duna több szakasza a klímaváltozás hatására!

2018. december 21. 08:20 - Publikus Team

Vaktérképen megtalálnád a forrását?

Évekkel ezelőtt egy estén nekiálltam és követtem a kihajtogatós térképen a vékony, kék csíkot, de Donaueschingennél történt valami! Nemrégiben magával ragadott ismét a vágy, hogy kiderítsem, hogy mi lelte ott azt a kis kék vonalat! Ezért autóba pattantunk és utánajártunk élőben is a rejtélynek, Neked nem kell mást tenned, olvass csak bele, hogy mik derültek ki:

01_duna_donau_danube_dunaj_dunav_dun_rea_nemetorszag_deutschland_germany_utazas_europaba.jpg

Tovább
1 komment