Utazás Európába

Csobbanj egyet a Krka Nemzeti Parkban

2018. február 09. 16:56 - Publikus Team

Ha unod az északi tömegnyomort, menj minél délebbre, egyre jobban fellélegezhetsz, ahogy megszabadulsz a turista csordáktól. Dalmáciában ehhez egészen Splitig kell utazni, a város után már nem olyan intenzív a turizmus. Most viszont álljunk meg egy rövidebb időre Šibenik környékén. Nem fogsz csalódni, az biztos! Az óvárost érdemes bejárni, egészen hangulatos tengerparti sétánya is van. Bár a sok dalmát város után viszont lehet ez is egy kaptafára megy…

03aa_01_krka_vizeses_national_park_krka_skradinski_buk_horvatorszag_croatia_croatien_hrvatska_utazas_europaba.jpg

Ami viszont kihagyhatatlan, az az autópálya másik oldalán húzódik egy üde zöld völgyben. A fekvése hasonló, mint a Grand Canyonnak, mivel egy fennsíkon ledobjuk az autót, aztán egy húzós sétával le lehet gyalogolni vagy kisvonatozni a lényeghez. A hatása, mint a Plitvicei-tavaknak, de ez valamivel élet közelibb. Egészen elhagyatott kis utakra is tévedhetünk, de az élmény nagyban függ az adott időszak vízhozamától, hogy melyik részen milyen magas a vízállás.

03aa_02_krka_vizeses_national_park_krka_skradinski_buk_horvatorszag_croatia_croatien_hrvatska_utazas_europaba.JPG

A látványos rész viszonylag egy helyre összpontosul, mivel itt láthatók a vízesések nagy része. A fodrozódó habokkal mindenki tolong, hogy egy szelfit készítsen, ahogy belecsobban a víztömeg először a türkizkékbe, majd a mélyzöldben eltűnik. A déli részeken találsz kiépített utakat, kilátókat, az északi rész az vadregényesebb, mivel itt az erdőben lehet kifújni magad és találhatsz egy két megbúvó, időszakos tavacskát is a padlók alatt.

03aa_03_krka_vizeses_national_park_krka_skradinski_buk_horvatorszag_croatia_croatien_hrvatska_utazas_europaba.JPGStrand cuccot mindenképp vigyél magaddal, mivel a legalsó tóban lehet fürödni! A vízesés alá csak a kockázatot vállalók úsznak be, mivel el van kerítve és szigorúan tilos. Miután a sáros partról beevickéltél a vízbe, kihagyhatatlan élmény lesz otthon mesélni róla!

A sorozat ezzel véget ért, ha máshogy alakítanád a Self Seriest, visszatérhetsz az elejére (kattints a táblára):

vege.jpg

komment
süti beállítások módosítása