Utazás Európába

Bohém paradicsom

2019. július 26. 09:05 - Publikus Team

Egynapos kirándulás vagy több napos városnézés

Felvetődik a kérdés, hogy önmagában egy erdei kirándulás miatt érdemes-e több száz kilométert utazni és még szállást is fizetni? Biztosan megoszlanak most is a szélsőséges vélemények, de egy biztos, hogy itt a paradicsom jelző valami tutira utal! Ha érdeklődsz az effajta látványosságok iránt, akkor élőben nem fogsz csalódni, mivel a park a képeknél sokkal többet nyújt a látogatóknak!

01_prachovske_skaly_esk_raj_bohem_paradicsom_bohemian_paradise_csehorszag_esko_czech_republic_utazas_europaba.jpg

forrás: Avatar

Mielőtt autóba pattannál, nézz körbe, hogy mi mindent lehet felkeresni Szlovákia elhagyása után, a nem is olyan bohém Csehországban:

cz.jpg

Český ráj (Térkép). Kinek mond ez valami kézzel foghatót? Minden bizonnyal elég vékony réteg lehet a csapat képviselőinek a száma, pedig nem akár miről van ám szó! Ha viszont valamit a cseh paradicsom fogalmával illetnek, akkor vagy egy komoly turisztikai látványosságról vagy egy hihetetlen túlzásról lenne szó. Szerencsére jelenleg az előbbi feltevés állja meg a helyét és egy természeti csodát, a homokkő sziklaoszlopait rejti!

02_prachovske_skaly_esk_raj_bohem_paradicsom_bohemian_paradise_csehorszag_esko_czech_republic_utazas_europaba.JPG

Egy fárasztó prágai (kattints rá) városnézés után, itt igazán ki lehet engedni a gőzt, mivel rendelkezésre állnak olyan túraútvonalak is, amik nem jelentenek megerőltetést, a szemnek viszont olyan kikapcsolódást biztosítanak, mint a kínai Zhangjiajie homokkő erdeje, ami Avatar c. film lebegő szikláihoz adta az ihletet. A több desztináció közül először a Prachovské skály nevezetű földönkívüli helyet vettem célba.

03_prachovske_skaly_esk_raj_bohem_paradicsom_bohemian_paradise_csehorszag_esko_czech_republic_utazas_europaba.JPG

Kerékpáros útvonalon kívül létezik még babakocsis ösvény is, így igen baráti a helyi fogadtatás. Az erdőbe érkezve az első kellemes benyomás, a valódi fenyőillat volt, ami igen messze állt az illatosítók nyújtotta elképzeléstől. A hatalmas fenyőfákon is túlnyúltak ezek a szél, víz, fagy által erodált szikla tornyok, amik sokszor a szemnek befogadhatatlan térérzetet nyújtottak.

04_prachovske_skaly_esk_raj_bohem_paradicsom_bohemian_paradise_csehorszag_esko_czech_republic_utazas_europaba.JPG

Másik hasonló védett terület a Hruboskalsko, amit érdekes módon a tövében található étteremnél nem tudtak, hogy pontosan hol kereshető. Valamivel komolyabb terepnek számít, amit az is tükröz, hogy a cseh sziklamászók egyik kedvenc úticélja. Egyik legnehezebben bemutatható látnivaló, mivel egyrészt elég szűk kanyonokon kell áthaladni, így a fotók kevésbé adják vissza a közvetlen közeli látványt.

05_hruboskalsko_esk_raj_bohem_paradicsom_bohemian_paradise_csehorszag_esko_czech_republic_utazas_europaba.JPG

A kirándulóknak viszont egy szavuk sem lehet, mivel nagyon jól kiépített lépcsőkön, szurdokok mentén lehet a szemet legeltetni a sokszor állatokra hasonlító formák között. Arról nem is beszélve, hogy amikor kiérsz egy kilátóhoz és megnyílik előtted a végtelen tér a sárgás búzamezőkkel.

06_hruboskalsko_esk_raj_bohem_paradicsom_bohemian_paradise_csehorszag_esko_czech_republic_utazas_europaba.JPG

Ne feledjük, hogy az erdőségek egyfajta hűtőként is működnek, így ide kánikula idején is megéri egy hűs kirándulásra kiruccanni és feltöltődni a természet meglepő formáival. Gyerünk, útra fel!

07_hruboskalsko_esk_raj_bohem_paradicsom_bohemian_paradise_csehorszag_esko_czech_republic_utazas_europaba.JPG

uticelok_karlovy_vary.jpg

Ha az új cikkekről itt is értesülni szeretnél, klikkelj a jobb felső sarokban lévő +KÖVETÉS gombra!

fb_gomb.jpg

insta_gomb.jpg

Ha megjött a kedved egy cseh körúthoz, most még időben vagy, hogy az Utazás Európába által tesztelt legjobb ajánlatok közül foglalj! Bővebben az Utazásszervezőben (kattints rá)!

terkep_map.jpg

komment
süti beállítások módosítása