Utazás Európába

Szürke Farkas lerántotta a leplet Hitler szökéséről

2019. november 19. 19:36 - Publikus Team

Adolf Hitler berlini öngyilkossági elméletének bizonyítékai több ponton megbuktak, ennek ellenére a történészek foggal-körömmel ahhoz ragaszkodnak. Vallomások, hivatalos dokumentumok, újságcikkek és beszámolók viszont arról szólnak, hogy egy előkészített terv keretében Berlinből megszökött a nagy szervező, Martin Bormann segítségével. Gerrard Williams walesi író szerző társával együtt ennek jártak utána és írták meg a hazánkban még nem kapható Grey Wolf c. könyvét Hitler meneküléséről. Alapos munkát végeztek, amire már önmagában bizonyítékul szolgál a több oldalas irodalom- és forrásjegyzék, a titkosítás alól feloldott iratok és a törvényszéki vizsgálatok adatai, így az egyik legnagyobb hazugságot leplezték le, miszerint 1945. április 30-án a Führer öngyilkos lett! Gerrard engedélyezte a cikket, így bepillantást nyerhetsz a könyv hátborzongató igazságának lehetőségébe:

01_adolf_hitler_grey_wolf_fuhrer_ii_vilaghaboru_world_war_ii_berlin_nemetorszag_germany_deutschland_argentina_utazas_europaba.jpg

forrás: grandfacho.com&pixabay.com&hu.wikipedia.org

1945. április 25-én Berlinben Hitler jobb keze, a kancellária vezetője, Bormann és Eva Braun testvérének, Gretának a férje, a hírhedt Waffen-SS tábornok, Hermann Fegelein a végső simításokat végezték el a menekülési terven. A földalatti vasúti rendszer, az U-bahn biztonságos útvonalat kínált a kormányzati negyedtől a Fehrbelliner Platzig, ami kitűnő lehetőséget nyújtott a Hohenzollerndammon kialakított ideiglenes felszálló pályához.

02_fuhrerbunker_hitler_s_bunker_ii_vilaghaboru_world_war_ii_berlin_nemetorszag_germany_deutschland.jpg

forrás: youtube.com: Berlin Now & Then

A kiindulópontunkat, a Führerbunkert (Térkép) is a német Hochtief építőipari óriás húzta fel, ami ma is képviselteti magát hazánkban, emellett a Führer jelentős építményeit, a bajorországi Berghofot és a poroszországi Farkasodút is ők építették.  A tervek szerint április 28-án a Führer, szeretett kutyája, Blondi, Eva Braun, Bormann, Fegelein és az SS-gárda hat megbízható katonája a Vorbunkeren és a Mohrenstrasse metróállomáson keresztül eljutottak a fehrbellineri (Térkép) találkozási ponthoz. Pár pillanat múlva az ideiglenes reptérről a tapasztalt harci pilóta, Peter Baumgart egy 18 személyes Ju 52-es géppel már Magdeburg felé repült velük. Rövid megszakítás után észak felé vették az irány a Balti-tengerig, majd a dániai német légi bázison, Tønderben (Térkép) landoltak.

03_junkers_ju_252_luftwaffe_ii_vilaghaboru_world_war_ii.jpg

forrás: germanaircraftwwii.org&br.de

Eközben a terv részeként Hitler hasonmása, Gustav Weber és Eva Braun dublőre a bunkerben tovább tartották a frontot, majd később őket találták meg összeégve az orosz katonák. Közben Hitler és kísérete már a Lübeck melletti Travemünde (Térkép) repülőtéren átszálltak a Weber Baumbach ezredes vezette Ju 252-re és megállás nélkül a nácibarát Reusba (Google Maps) repültek, hogy ismét egy Ju-52-re váltsanak. A menekültek következő állomása az Atlanti-óceánon található Fuerteventura szigete volt, ahol egy titkos létesítmény, a Villa Winter (Térkép) várta őket.

04_villa_winter_ii_vilaghaboru_world_war_ii_kanari-szigetek_canary_islands_fuerteventura_spanyolorszag.jpg

forrás: gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

Bormann aprólékos tervezésére jellemző volt, hogy a Gruppe Seewolf három különálló U-boatját kinevezte a menekülési misszióba - szükség esetén alternatívát biztosítva - és a szökést egy hagyományos atlanti művelet keretében rejtette el, hogy a szövetségesek figyelmét ne keltse fel. Az egyetlen elérhető tengeralattjáró, amelynek teherbírási képessége és kapacitása megfelelt az Argentínába történő utazáshoz, az IXC típus volt.

05_ixc_u-boat_u-boot_tengeralattjaro_ii_vilaghaboru_world_war_ii.jpg

forrás: wikipedia.org

Hat héttel később, 1945 július 28-án nyolc lesoványodott ember lépett partra az argentin Necochea (Google Maps) mellett, köztük Adolf Hitler is. Nem érkeztek üres kézzel, mivel titokzatos ládáikat teherautókra rakodták, hogy Buenos Airesbe, a náci ellenőrzésű bankok letétjébe helyezzék. Bormann már a tunéziai vereség után számos lehetőség közül belefoglalta a Hitler menekülési tervébe San Carlos de Barilochet (Google Maps), ami leginkább egy német alpesi üdülőre emlékeztetett, jelentős német kolóniával.

06_san_carlos_de_bariloche_centro_civico_argentina.jpg

forrás: cucinare.tv

A várostól nem messze fekvő Inalco villa (Google Maps) lett így éveken keresztül az egykori Führer búvóhelye, ami az Andok vonulatai között egy tó partján lapult. 1962. február 12-én a hetvenkét éves Hitler strokeot kapott, amely megbénította az egész bal oldalát, majd kómába esett. Másnap délután 15:00 órakor orvosa, Dr. Lehmann megállapította, hogy nem mutat életjeleket…

07_san_carlos_de_bariloche_llao_llao_hotel_argentina.jpg

forrás: infobae.com

Forrás: Simon Dunstan and Gerrard Williams. Grey Wolf: The Escape of Adolf Hitler. Sterling, 2011

komment
süti beállítások módosítása