Utazás Európába

Top 10 exclusive kávélista

2019. december 27. 13:00 - Publikus Team

A cikória itt a közelben sem lehet!

Fogalmad sincs, hogy a megszokott Pamela kávé helyett mivel kellene beújítani? Egyre megy az arabica és a robusta? Nem kell hónapokig próbálkoznod és főleg sok pénzt elköltened melléfogásokra, mert most itt kézhez kapsz egy listát a kávékról, ami alapján, ha nekiállsz kávézgatni, nem fogsz csalódni!

01_top_10_kave_cafe_coffee_utazas_europaba.jpg

A tesztek során ugyanazt a karos kávégépet használtuk, megvizsgáltuk először is az őrlemény szemcseméretét és illatát, majd a főzet áttetszőségét és illatanyagait. Kóstoláskor fehér cukorral enyhén ízesítettük az eszpresszót, majd hosszasan szürcsölgettük, így az eredmény a következő lett:

coffee.gif

10. Café Frei Brazil Bourbon Santos | 1290Ft

A kereskedelemben kapható csúcskávék között azért egy magyart is be szerettem volna mutatni, főleg, ha az egyik kedvenc kávézómról van szó! Mintha nekem lenne kitalálva a kávé + utazás arculat, ahol az íz kompozíciókat mesterfokon adják elő. Borkóstoláson megvásárolt termékek otthoni fogyasztásánál gyakran a csalódás élménye keríthet magába, ugyanezt éltem át az őrölt portékájuk fogyasztása során is, sőt nem a megszokott mennyiséget, hanem csak a felét kapod. A legutóbbi riport-reklámban pedig a „sokszor a kevesebb a több” elvét biztosan ismerik vezetői szinten is?! Mindenesetre mára már nem véletlenül világcégnek nőtte ki magát a Budapestről (kattints rá) indult kávézólánc.

02_top_10_kave_cafe_coffee_budapest_cafe_frei_magyarorszag_hungary_utazas_europaba.jpg

9. Tchibo Exclusive | 899Ft

1000Ft alatti termékeknél is érhet meglepetés, mivel ennek a főzete a szép hab alatt egészen sötét italt eredményez. Az elején egy kis mellékízzel köszönt, a végén az enyhe savak sokáig kitartanak. Érdekes még az is, hogy a három évvel ezelőtti őrleményük teljesen más eredményt hozott. Hamburgból (Térkép) származik ez a középkategória, ami elsősorban az Elba parti Raktárvárosáról (Speicherstadt) ismert, ahol a vörös téglás ódon épületek mögött modern irodák és galériák lapulnak.

03_top_10_kave_cafe_coffee_tchibo_exclusive_hamburg_nemetorszag_germany_deutschland_utazas_europaba.jpg

8. Caffé Vergnano Granaroma | 1590Ft

Ennél a márkánál is a korábbi effektus ütött be, mivel a kereskedelmi minőség jelentősen eltért a kávézókban megszokottól. A középkategóriás kávégépekhez sem ajánlom, mivel elég durva őrlésű, ezért csak átdarálás után tudtam igazán értékelni. Ekkor is már szebb habot eredményezett, de az íz világa is még mindig középszerűnek mutatkozott. A Torinó melletti Santena (Térkép) nevű településen született ez a vákuum csomagolt termék, az Alpok havas csúcsainak árnyékában.

04_top_10_kave_cafe_coffee_caffe_vergnano_santena_olaszorszag_italy_italia_utazas_europaba.jpg

7. Dallmayr Classic | 1990Ft

A német ipar eme remeke akár dobogós is lehetne, de egy átlagos háztartás kávégépe ismét csak egy újabb őrlés után ad belőle kiváló főzetet. Utána viszont egy elegáns költeményt élvezhetünk édes ízekkel és nem túl keserű utóízzel. Münchenből (Térkép) érkezik ez a cseppet drága kávé, amiről ne csak a sörfesztivál jusson eszünkbe, mert látnivalónak ott sorakozik még a Marienplatz neogótikus Új és meseszerű Régi Városháza, ezen kívül még az érdekes tornyokkal megáldott Miasszonyunk-templomra (Frauenkirche) is rácsodálkozhatsz.

05_top_10_kave_cafe_coffee_dallmayr_classic_munchen_munich.jpg

6. Segafredo Espresso Casa | 899Ft

Baráti áron kaphatunk egy egész jó megoldást egy feketéhez, ami mély ízeket kölcsönöz savak nélkül a forró italunknak, megelégedetten a keserű utóízével. Ezzel az egyveleggel Milánó (Térkép) főterén is álmélkodhatunk a gótikus dóm alatt, de egy kisebb kanyarral betérhetünk a mai bevásárló központok elődjébe, a Galleria Vittorio Emanuele II-be is. A városban most ennyivel érjük is be…

06_top_10_kave_cafe_coffee_segafredo_milano_olaszorszag_italy_italia_utazas_europaba.jpg

5. Davidoff Grande Cuvée Espresso 57 | 1690Ft

Érdekesen tekintettem a hazánkban elsőként cigaretta márkaként induló termékre, de nem csalódsz benne, ha kipróbálod! Sőt minden tekintetben elismerésre méltó, mert egy erőteljes ízt ad egy átlagos gép is belőle. Székhelyük Bázelben (Térkép) található, amiről biztosan nem sok világhírű látnivaló ugrik be, de említésre méltó a Marktplatz vörös Városházája vagy a Disney filmekbe illő Spalentor kapu. A Rajnán átívelő hidak és a folyót övező keskeny házak is feledhetetlen élményt adhatnak mindenféle hírnév nélkül. Repülőtere viszont kihagyhatatlan úticélokat tár elénk a közelben: a svájci Rajna-vízesés (kattints rá) és az elzászi favázas középkori települések, mint Colmar (kattints rá).

07_top_10_kave_cafe_coffee_davidoff_bazel_basel.jpg

4. Kimbo Aroma Intenso | 1500Ft

Tágra kell nyitni a szemünket az üzletekben, hogy ezt a kávét megtaláljuk! Csalódás biztosan nem fog érni vele, mivel egy kitűnő összeállítás az enyhén savas, érdekes vasszerű ízével. Nápoly (Térkép) a hazája és rögtön el is merenghetünk a nápolyival való kapcsolatával is… Egy biztos, hogy a Pizza Margherita otthonáról van itt szó, ami felett a néha füstölgő Vezúv tör a magasba, aminek erejéről a lábánál romokban heverő Pompei is szomorúan tanúskodik.

08_top_10_kave_cafe_coffee_kimbo_napoly_napoli_naples_olaszorszag_italy_italia_utazas_europaba.jpg

3. Pellini n°46 Cremoso | 1699Ft

Itáliából soha rosszabb vásár fiával ne térj haza, mint egy kiváló kávéval, mivel az élményeket hosszú időn keresztül fenn lehet vele tartani. Mindenképp dobogós hely jár neki és ha nem alkottak volna még kiválóbbat, előrébb is lehetne sorolni. Erőteljes csokoládé íz jegyeivel és a bő habjával a kiemelkedő minőségét mutatja ez a Veronában (Térkép) megálmodott őrlemény. Az amfiteátrum és Júlia erkélye is elegendő ahhoz, hogy bepattanj az autóba, de ha mégsem lenne elegendő, nézz körbe részletesebben Az olasz városban, ami megfullad a turizmustól (kattints rá)!

09_top_10_kave_cafe_coffee_pellini_verona_olaszorszag_italy_italia_utazas_europaba.jpg

2. Illy Classico | 2650Ft

Az Európai kávékörképben (kattints rá) már beszámoltam a magyar származású Francesco Illy alkotásáról, nézd meg, hogy mivel járult hozzá a kávézás örömeihez! Most viszont a fémdobozban kapható fekete aranyáról lesz szó, ami az 1. helyet is kiérdemelné, viszont a magas árfekvése egy helyezettel visszadobbantotta, mivel ár tekintetében némileg indokolatlan. Alapításától kezdve Triesztben (Térkép) székelnek, ahol érdemes a bájos Piazza dell’Unita d'Italia terét és a közelben lévő velencei hangulatú Via Vincenzo Bellini utcát is megnézni. Északabbra a tengerpart szikláján magasodó Miramare-kastély után csobbanhatsz egyet Sistiana (kattints rá) komplexuma előtt.

10_top_10_kave_cafe_coffee_illy_trieszt_trieste_olaszorszag_italy_italia_utazas_europaba.jpg

1. Lavazza Qualitá Oro | 1550Ft

Egy akció keretében bukkantam rá erre a csodára, ami teljesen elbűvölt és otthoni körülmények között is profi kávéházi minőség produkálható vele. Mi kellhet még az első helyezetthez, bő habot, intenzív ízeket nyújt leheletnyi savakkal?! Torinóban (Térkép) alkották meg ezt a minőséget, ahol nem csak a világhírű leplet érdemes felkutatni, mert itt található a világ legmagasabb múzeuma is, a város jelképe, a Mole Antonelliana! A hangulathoz még hozzájárul az egész várost átszövő árkádos megjelenés, ahová már csak ezért is érdemes elindulni.

11_top_10_kave_cafe_coffee_lavazza_torino_olaszorszag_italy_italia_utazas_europaba.jpg

Ennyi kávé után megkívántál egy csésze feketét? Mi lehetne kiválóbb helyszín a kellemes elfogyasztására, mint Bécs egyik kávéháza?! Hát nézz körül a városban:

uticelok_wien.jpg

Ha az új cikkekről itt is értesülni szeretnél, klikkelj a jobb felső sarokban lévő +KÖVETÉS gombra!

fb_gomb_new.jpg

insta_gomb_new.jpg

terkep_map.jpg

komment
süti beállítások módosítása