Utazás Európába

Baljós árnyak

2020. március 20. 09:10 - Publikus Team

Koronavírus idejére: Virtuális utazás I.

Veszélyhelyzetben vagyunk, de nem szabad pánikolni, még kijárási tilalom idején sem, mert fő a higgadtság és a megfontoltság! Európában elsőként az utazási mágnesként funkcionáló Olaszország esett el és párhuzamosan a turizmusa azonnal romba is dőlt. A tavasz beköszöntével mindenki már a kimozdulásra hangolódott rá, de sajnos úgy tűnik, hogy a határzárak a külföldi álmokat feledtetik, így egyelőre maradtak a hazai felfedezésre váró eldugott meglepetések.

01_hubertlaki-to_ugod_bakony_gyilkos-to_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.jpg

Sokszor rácsodálkozom, hogy itthon is találok még nem méltán elfeledett látnivalókat, ezért nézz körül ebben az ínséges időben, hátha újdonságokra lelsz:

hun.jpg

Megtapasztalhattad, hogy milyen érzés országunkba bezárkózva élni és amíg van lehetőséged kimozdulni a természetbe, addig használd is ki! Egy hónappal ezelőtt sem gondoltam volna, hogy évek múltán a következő úticélt ilyen körülmények között fogom előkapni, viszont a jelenlegi hangulathoz tökéletesen passzol az erdélyi Gyilkos-tóhoz hasonlatos téma, így nem hagyhatom ki az ugodi Hubertlaki-tavat (térkép)!

02_hubertlaki-to_ugod_bakony_gyilkos-to_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.JPG

Egy novemberi verőfényes napon indultam neki a Bakony felfedezésének, ahol viszont magával ragadott a paplan effektus, miszerint a hegybe érve bizonyos magasságig köd borította be a lankákat. A hosszú erdei séta hangulatát ronthatta volna a megeredő eső, de ezúttal örültem, mivel a gyilkos elnevezéshez tökéletesen illett a horror szerű díszlet.

03_hubertlaki-to_ugod_bakony_gyilkos-to_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.JPG

Odaérkezvén egyszerűen nem hittem el, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok mennyire feldobták a filmbe illő vészjós környezetet, mivel ezek a fantasztikus képek nem születhettek volna meg! Ne feledjük ezekben a nehéz időkben sem, hogy minden rosszban van valami jó is! „Andrá tutto bene”, azaz minden rendben lesz majd, ahogy az olaszok is pozitívan állnak hozzá a tragikus élethelyzetükhöz! Kitartás!

04_hubertlaki-to_ugod_bakony_gyilkos-to_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.JPG

A mediterrán vonásokkal büszkélkedő Balaton-felvidékünk a Bakonytól már csak egy köpésre van, ki ne hagyd a látnivalóit:

uticelok_balaton.jpg

Ha az új cikkekről itt is értesülni szeretnél, klikkelj a jobb felső sarokban lévő +KÖVETÉS gombra!

fb_gomb_new.jpginsta_gomb_new.jpg

terkep_map.jpg

komment
süti beállítások módosítása