Utazás Európába

Isztria elképesztően változatos

2018. február 09. 16:49 - Publikus Team

Isztria megközelítését Szlovénia felől ajánlom, mivel ekkor útba lehet ejteni a szlovén tengerpart kisvárosait, Portorožt és főleg Pirant. Koper előtt mindig nagy izgalommal autózom, nem csak a tenger felbukkanása miatt, hanem egyszer egy óriási durrdefektet is kaptam arra. Pirant mindenképp vegyük irányba, mivel egy szenzációs kis olasz hangulatú, sétálós látványosság.

02a_01_isztria_istria_horvatorszag_croatia_croatien_hrvatska_utazas_europaba.jpg

A horvát határ átlépése után irányba vettem Motovun hegyi falut, amolyan toszkán hangulattal. Aztán ki milyen céllal érkezik a félszigetre, érdemes megválasztani a szálláshelyünket csillagtúra gyanánt. Strandoláshoz és látnivalók kombinációjához kiváló kiindulópont Pula. A tengerpartjai, a mediterrán színes házak, látnivalók sokasága igazán feldobhatja a végeláthatatlan hazai, szürke hétköznapokat. Ne feledkezzünk meg helyben sem a szépen fennmaradt ovális alakú amfiteátrumról, Augustus-templomról és a Sergius-diadalívről.

02a_02_amfiteatrum_arena_amfiteatar_pula_pola_isztria_istria_horvatorszag_croatia_croatien_hrvatska_utazas_europaba.jpg

Igazán olaszos hangulat fogad Rovinj szűk, sikátoros utcáiban is. Dombokon andaloghatunk végeláthatatlanul, de leglátványosabb észak felől, a tengerparttól fotózni a habokból kiemelkedő palettás házakat, persze a kötelezően kiaggatott száradó ruhákkal együtt. A kis földnyelv másik felére, a kikötőbe érdemes még átnézni, mert az olasz riviéra hangulata illatozik egy kiadós ebéddel.

02a_03_rovinj_isztria_istria_horvatorszag_croatia_croatien_hrvatska_utazas_europaba.jpg

A legjobb strandokat soha ne a lakott településeknél keresd! Déli csücskéhez érdemes leautózni, Kap Kamenjak felé, ahol bár belépődíjat kell fizetni, hogy a területre hajtsunk. Itt sziklás, köves beacheket találhatsz, de a víz minősége kiváló és kristálytiszta. Ha viszel magaddal gumicsónakot, még egy közeli szigetre is átevezhetsz, de vigyázz az áramlatokkal! Banjole környékén találtam egy apró szigetet, ahol meglepően homokos a part. Keveset élvezhettem, mivel rögtön ellepték a követőim is…

02a_04_rovinj_isztria_istria_horvatorszag_croatia_croatien_hrvatska_utazas_europaba.jpg

MOST válassz ismét egy élményt magadnak a következő részre:

Self Series Utazás (kattints a köv. részre)

02a_05a.jpg02a_05b.jpg

komment
süti beállítások módosítása