Utazás Európába

Csodaország minden gyermeki képzeletet felülmúl

2018. június 08. 06:00 - Publikus Team

Mesés képek kerültek elő!

Németország, Nürnberg nincs igazán messze, de akár repülővel is gyorsan elérhető. A társaságunk úgy döntött, hogy inkább autóval vágunk neki, a vezetést természetesen ki más vállalta volna? Kora reggeli indulás, Budapest tábla után már mindenki húzta a lóbőrt. Tatabánya nem tudom már milyen hatással volt rám, de elhagyva majd leragadtak a szemeim. Azonnal bedobtam egy kávét, hatása csak nem jött, a benzinkútnál kimozgatás, matricavásárlás, még mindig csak minimális a hatás. Szerencsére Bécs környékén tovaszállt az álom csábító vonzása és csak a mesebeli Csodaországban tért vissza:

01_fachwerk_rothenburg_ob_der_tauber_nemetorszag_germany_deutschland_utazas_europaba.jpg

de.jpg

1950 után hozták létre a Romantikus utat Würzburgtól Füssenig, főleg az első amerikai turisták vonzására. A barokk Würzburg, Bad Mergentheim óvárosa, a Dehner Virágpark, a reneszánsz Augsburg és a mesebeli Neuschwansteini kastély mind bizonyítéka, hogy mára a német turizmus ékköveiről van szó! Németországba nyaralni menni vagy egy romantikus hétvégét megejteni? Igen! Rengeteg különleges látnivaló fogad az országban a háború után újjáépített városokban, a végtelen, ingyenes autópályáról tessék letérni és körbenézni az óvárosokban!

02_fachwerk_rothenburg_ob_der_tauber_nemetorszag_germany_deutschland_utazas_europaba.jpg

Rothenburg ob der Tauber egy csodaváros Bajorországban, mely a Világörökség része. Az óvárost egy magas, jó állapotban lévő középkori várfal veszi körül, grandiózus tornyokkal, szűk kapukkal. Az északkeleti kapunál (Galgentor) tettük le az autót és nekieredtünk a városnak az Akasztófa utcán (Galgengasse), ahol az egykori kivégzések zajlottak. A pompás házak közötti utcácskák macskakövein sétálva valóban a középkorban érezhettük magunkat! Sok pici üzlet, étterem, kávézó, borozó, söröző címere, megvilágítása, portékái mind arra késztettek, hogy betérjünk. Mi sem tettünk másképp, mivel egy pékség illatának nem tudtunk ellenállni.

03_schneeballen_fachwerk_rothenburg_ob_der_tauber_nemetorszag_germany_deutschland_utazas_europaba.jpg

Semmiképpen ne hagyjuk ki a mesebeli karácsonyi üzletek egyikét, ahol égész évben karácsonyi dísztárgyakat, ajándékokat, és kellékeket árulnak. Rothenburg híres a jól megőrzött favázas házikóiról a középkori sétányairól, a robosztus tornyairól, így mágnessé vált a világ minden tájáról érkező turisták számára, akik gyakran tekintik a középkori német városok prototípusaként. Rengeteg film díszletéül is szolgált, így Walt Disneyt is megihlette, illetve megfordult itt Harry Potter is. Minden második üzlet kirakata díszeleg a Schneeballenektől, ami egy fánk fajta, mindenféle ínycsiklandó mázzal bevonva.

04_fachwerk_rothenburg_ob_der_tauber_nemetorszag_germany_deutschland_utazas_europaba.jpg

A több, mint ezer éves települést a 13. századtól kezdték felvirágoztatni a zsidó közösségek. A harmincéves háború is végig söpört, sajnos nyomokat is hagyott rajta. 1803 óta a város Bajorország fontos részévé vált. 1945-ben az amerikai bombázás megtizedelte a várost, viszont az amerikaiak a háború után adományokkal részt vettek az újjáépítésében. Így a mai pompáját nem csak egy tavaszi romantikus séta vagy haveri sörözés keretében lehet megismerni, hanem az Éjjeliőr túra részeként is, amikor az éjszakai városnézés során még elvarázsoltabbá válnak a kihalt utcák narancsos megvilágításai és kísérteties árnyékai.

05_fachwerk_rothenburg_ob_der_tauber_nemetorszag_germany_deutschland_utazas_europaba.jpg

A leejtős Marktplatzon magasodik a reneszánsz Városháza ódon remeke és a Marienapotheke csodálatos favázas patrícius épülete. A Plönlein néhány háztömbnyire délre, bájos középkori képeslapmotívumot kínál. A megfelelő ponton állva két torony látható, amik a 14. századból érkeztek egy időutazásra. Két szűk utca találkozása alakít ki egy kis háromszög alakú teret, a Plönleint, ami talán Németország egyik legfelkapottabb fotó témája! Nekünk sajnos nem adatott meg az alkalom megörökíteni, mivel egy hatalmas sátrat húztak fel, ahol ásatások folytak… Viszont egy jót falatoztunk ezekből a kolbászokból!

06_fachwerk_rothenburg_ob_der_tauber_nemetorszag_germany_deutschland_utazas_europaba.jpg

Ha megjött a kedved az utazáshoz, most még időben vagy, hogy az Utazás Európába által tesztelt legjobb ajánlatok (Bővebben az Utazásszervezőben) közül foglalj! Repülj vagy buszozz el Nürnbergbe, onnét pedig egy  bérautóval átugorhatsz Rothenburg ob der Tauberbe:

booking2_gomb.jpg

momondo2_gomb.jpg

flixbus2_gomb.jpg

rentalcars2_gomb.jpg

A városokra kattintva további hangulatos látnivalókról olvashatsz: Siena, Portofino, Verona, Pula. Ha az új cikkekről itt is értesülni szeretnél, klikkelj a jobb felső sarokban lévő +KÖVETÉS gombra!

fb_gomb.jpg

insta_gomb.jpgHa megjött a kedved egy német kiruccanáshoz, most még időben vagy, hogy az Utazás Európába által tesztelt legjobb ajánlatok közül foglalj! Bővebben az Utazásszervezőben (kattints rá)!

terkep_map.jpg

3 komment
süti beállítások módosítása