Utazás Európába

Kiderült, hova menekülhetett a nácik vezére

2019. január 17. 18:08 - Publikus Team

II. rész

Az FBI értékelése szerint lehetségesnek tűnt, hogy Hitler inkognitóban élt valahol, ezért különböző profilképeket készítettek a lehetséges kinézetéről. Ez után még inkább elszaporodtak főleg az USA-ban és Németországban a bejelentések az egykori Führer felbukkanásáról.

12_fbi_adolf_hitler.jpg

fotó: FBI

Argentína Misiones (Google Maps) tartományban régészek találtak az őserdőben három épületet, mindben német tárgyi maradványokkal és egyikben hasi fájdalmakra való gyógyszerekkel. Egy akta szerint Misiones egy katonai helyőrség volt több őrházzal és egy díszesebb villával. Náci menekültektől származó több mint kétezer tárgyat találtak, köztük pénzérméket, Made in Germany feliratú porcelán készletet és rengeteg konzervdobozt. Ez a hely abból a szempontból lehet érdekes, hogy 1955-ben forró lett a hangulat, mivel Hitler támogatóját, az argentin Peron elnököt eltávolították a hatalomból és feltehetőleg ezen a rejtekhelyen keresztül Paraguayba menekült, Alfredo Stroessner elnök védőhálója alá. 2016-os jelentés alapján Salto Suizoban (Google Maps), a Parque Ecologico mellett bajor stílusú házakat találtak, ami az egykori náci rezsim tagjainak nyújthatott szállást. Egy német leszármazott az 50-es években felismerte Hitlert sűrű bajusszal, régimódi ruhában egy vízesés melletti házban, ami szögesdróttal volt körbevéve és a misionesihez hasonló őrház is állt a hozzá vezető úton.

13_salto_suizo_paraguay_forras-wikimedia.jpg

fotó: wikimedia

CIA-tól is előkerült egy file: 55.10.03 Hitlerről azt írja, hogy Patagóniában nyugalomban élt egészen 73 éves koráig, amikor 1962-ben természetes halál érte. A  dokumentum kiemeli Phillip Citroen nevű, korábbi német SS katona állításait, amelyek szerint Hitler még életben volt, és hogy 1955 januárjában elhagyta Kolumbiát, hogy Argentínába jusson. A legtöbb kérdést viszont az állítólagos 62-es fotója veti fel, ami a neten kering róla. Gyanúsan és fölöslegesen takarja el a fejét ez a rongy! Talán a koponyája formájából lehetne következtetni valamiféle cáfolatra? Az igazság megfejtését Rád bízom… Egy biztos, hogy hamarosan folytatódik a cikk Hitler menekülésének részleteiről és a náci kollégáinak migrációjáról!

14_adolf_hitler_1962_forras-snopes_message_boards.jpg

fotó: Snopes Message Boards

A cikkel egy időben megkeresést intéztem a tantervekkel és tankönyvekkel foglalkozó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézethez és az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Véleményüket a későbbiekben keressétek.

Ha tetszett a cikk, klikkelj a jobb felső sarokban lévő KÖVETÉS gombra vagy kövesd az Utazás Európába facebook és Instagram oldalát, ahol extra tartalmakat is találsz és a folytatásról is értesítést kapsz:

fb_gomb.jpg

insta_gomb.jpg

terkep_map.jpg

Ha megjött a kedved az utazáshoz, most még időben vagy, hogy az Utazás Európába által tesztelt legjobb ajánlatok közül foglalj! Bővebben az Utazásszervezőben (kattints rá)! További II. világháborús látnivalókat itt találsz:

17_lengyelorszag_poland_polska_gdansk_danzig_mwwii.jpg

Hivatkozások:
https://www.cia.gov
https://vault.fbi.gov
https://en.wikipedia.org
https://en.wikipedia.org/wiki/Hunting_Hitler
komment
süti beállítások módosítása