Utazás Európába

Kiderült, hova menekülhetett a nácik vezére

2019. január 25. 08:20 - Publikus Team

FBI szerint a háború után Argentínában élt

Legutóbbi cikkben megszavaztátok, hogy a II. világháborús téma a legérdekesebb és a Hiedler Argentínában öregedett meg? c. cikkben ugyancsak a többség amellett tette le a voksát, hogy Hitler a történelem jelenlegi állása szerint öngyilkos lett a berlini bunkerében. Ez megadta a kellő lökést és belevetettem magam az FBI és a CIA feloldott aktáiba, azonban csak később lesz teljes a kép, amikor a maradék filet is feloldják a titkosítás alól. Az FBI 1947.05.08-i jelentése alapján az amerikai hadsereg Németországban nem találta meg Adolf Hitler holttestét és megbízható forrást sem fedezett fel, aki egyértelműen alátámasztotta volna, hogy halott, ezért a lehetősége fennállt, hogy élt. Sztálint, amikor 1945 júliusában megkérdezték, hogyan halt meg Hitler, azt mondta, hogy Spanyolországban vagy Argentínában él. Ekkor pedig már az állítólagos holttest a birtokukban volt!

01_adolf_hitler_fuhrer_inalco_fbi_cia_nemetorszag_germany_deutschland_argentina_utazas_europaba.jpg

I. rész

1946. május 30-án a KGB elődje, az MVD elvtársai két koponya-fragmentumot gyűjtöttek össze abból a kráterből, amiben Hitlert eltemették. A bolsevikok ezt csak ’68-ban fedték fel, amit még Sztálin sem tudott volna a korábbi kijelentésre hivatkozva?! 2009-ben ezen a koponyán DNS tesztet végezhettek, de kimutatták, hogy az egy nőé, így az oroszok rögtön megtiltottak mindenféle vizsgálatot! A kanapén talált vérminta DNS összevetését nem tudták elvégezni, mivel érdekes módon a rokonok nem akartak ezzel foglalkozni. Szakértők megállapították, hogy Hitler testőre, Rochus Misch nem láthatta és hallhatta a lövéseket, illetve az is kizárt, hogy más hallhatta volna a hangszigetelés miatt… Az ellentmondások közepette egy lélegzetvételnyi időre álljunk meg, mivel ha érdekel, belenézhetsz az eddigi II. világháborús emlékekbe:

ii_vilaghaboru_world_war_ii_ww2.jpg

Tovább haladva 1945. január 16-án Hitler visszavonult a berlini bunkerébe. Április 16-án a Vörös Hadsereg átlépte az Oderát és megkezdték a harcot a seelowi magaslatért. Április 20-án, Hitler születésnapján a szovjet tüzérség már Berlint bombázta, egy nappal később pedig elérték a város szélét. Április 27-én Berlint bekerítették, másnap a Vörös Hadsereg egészen a belvárosi Potsdamer Platzhoz jutott és már a Birodalmi Kancellária (Térkép) bevételére készültek. Április 29-én éjfél után Hitler feleségül vette Eva Braunt, majd 14:30 körül saját részlegükbe vonultak vissza. Később több tanú is beszámolt arról, hogy körülbelül 15:30-kor hangos lövést hallottak. A két holttestet ellentmondásosan pokrócba vagy szőnyegbe csavarva a bunker vészkijáratán keresztül a kancellária kertjébe vitték, benzinnel locsolták le és elégették. Na, ez volt eddig a kérdéses történelmi tény.

02_hitlerjugend_adolf_hitler_nemetorszag_germany_deutschland_1945_04_20_forras-movieu4_live.jpg

fotó: movieu4.live

Ne feledjük, hogy ezek az állítások legfőképp náci tanúktól származtak, egyfajta cinkosság is állhat a háttérben vagy akár egy Bormann által kidolgozott menekülés alibije is. Erre aztán valami indok kapcsán a szovjetek is elég szépen ráfűztek, sőt évtizedek múltán a történészek ezt a kreált beszámolót tartják elfogadottnak, ami az utóbbi időben több helyen is megbukott. Így nézzük meg Hiedler életének utolsó éveit a CIA és az FBI aktái alapján. Hosszú napokon keresztül böngészve a jelentésekből és tanúvallomásokból nem volt egyszerű kigubózni, hogy minek lehet valami valóság alapja, mivel rengeteg ellentmondásos észlelés látott napvilágot Németországban, az Egyesült Államokban, Argentínában és Kolumbiában. Induljunk ki az FBI 1944.12.09-i jelentéséből, ami egy 11. hó 23-i újságcikken alapszik és a szakértőjük szerint Hitler 07.20-i merénylete után többször dublőrt használt, az akkori fényképen pedig a kisebb fül is felfedezhető. Ferdinand Beisel volt az egyik hasonmása, akit a Gestapo „vett rá”, hogy játssza el Adolf szerepét. A veszte is ez lett, mivel az oroszok egyik története által bemutatott Hitler holttestet is neki tulajdonítják. Március 20-án készült a Führerről az utolsó felvételek egyike, amin Berlinben a Hitlerjugend tagjait tünteti ki. A menekülési előkészületeket alátámaszthatja, hogy 1945. áprilisában Hitler a hozzá közelebb álló testvéreit, Angelát és Paulát Berchtesgadenbe (Térkép) vitette.

03_nemet_front_battlefront_nemetorszag_germany_deutschland_1945_04_15_forras-wikimedia.jpg

fotó: wikimedia

Még ezen a napon Hitler Barcelonába repült Bormannal. Ez önmagában nem sokat jelentene, de ha számításba vesszük, hogy ott is tevékenykedett az Otto Skorzeny vezette Die Spinne titkos szervezet, ami a menekülési tervet készíthette elő, akkor mindjárt másként láthatjuk a történteket! 04.21-én Hitler már szerényebb körülmények között a bunkerben ünnepelte a születésnapját, viszont egy feljegyzés szerint a Tempelhof (Google Maps) repülőtéren a személyes tárgyaival raktak meg egy repülőt. Ez is teljesen hihető, mivel ekkor még az oroszok nem érték el a repülőteret.

04_bf-108_taifun_2_forras-vq_warbirds.jpg

fotó: VQ Warbirds

Az első érdekesség a CIA elődjétől, az OSS-től származik, mivel 45.04.24-én Hohenlychenben (Térkép) a helyiek látták Hitlert a tó körül sétálni. Ez hogy történhetett meg? Egyrészt megeshetett, mert a hónap végén a fenti térkép alapján még nem folytak ezen a területen harcok. Másrészt valószínűleg Ferdinand Beiselt, a dublőrt már 20-a után munkába állították! Egy jelentés szerint megtisztítottak Berlinben egy utat, hogy fel tudjon szállni egy repülő. Ez nem lehetett más, mint a Tiergartenben található Győzelmi oszlop és a Brandenburgi kapu (Térkép) közti 2,2km hosszú főút. Ide biztonságban kimenekíthették Adolfot, mivel találtak a bunkernél egy 5. kijáratot, aminek az alagútja a Brandenburgi kapunál ért véget.

05_brandenburgi_kapu_berlin_ju_52_nemetorszag_germany_deutschland_forras-pixabay.jpg

fotó: pixabay

Itt egy kisgép vagy az általa használt Ju 52 vagy az Fw 200 Condor fesztávja is elfért, mivel az oszlopokat ledöntötték. Az angol titkosszolgálat, az MI6 jelentésében szerepel, hogy egy Baumgart nevű pilóta eskü alatt vallotta, hogy ő vitte ki a Führert Berlinből egy Me 108 kisgéppel. Majd 04.28-án vitték tovább a Hohenlychen melletti titkos kísérleti bázisról, Rechlinből (Térkép). Az FBI állítja, hogy Baumgart Eva Braunt és Hitlert Magdeburg felé reptette, 45 mérföldre az Eider folyótól és mindezért a pár fizetett is. Ez a Dániában fekvő tønderi (Térkép) német légibázis lehetett! Pár napra rá, 29-én Hitler megírta a végrendeletét, csak kérdéses, hogy hol, mert a történelem szerint a bunkerben. Mi lehetett vajon a valóság?

06_hohenlychen_nemetorszag_germany_deutschland_forras-abandoned_berlin.jpg

fotó: Abandoned Berlin

Fontos még megnéznünk, hogy ennek a kisgépnek a hatótávolsága 1000km körül volt, viszont a nagyobb gépei akár 3000km-re is repülhettek. Ezek szerint, aminek nagyobb a valószínűsége, hogy a Condorral a spanyolországi Mosteiro de Samos (Google Maps) mellett landolt egy krumpliföldön, mivel 05.01-én az itteni kolostorban látták, ahol akkoriban nácik laktak. Az óceánparti Vigóba (Térkép) egy egérúton kijuthatott, ahonnét tengeralattjáróval megléphetett egy hosszabb útra Dél-Amerika felé.

07_fbi_declassified_files_hitler_in_argentina_forras-humans_are_free.jpg

fotó: Humans Are Free

Ismét találtam egy FBI aktát, amelynek homályos állítása alapján 2.5 héttel Berlin eleste (45.05.08) után Hitler egy tengeralattjáróból szállt partra Argentínában, a Valdez-félsziget körül, a San Matias öbölnél (Google Maps). Azt is megemlítik, hogy a nácikat kis faluk (San Antonio, Videma, Neuqeun, Muster, Carmena és Rason) német családjainál szállásolták el. Számításaim alapján tökéletesen kijön egy észak-európai vagy vigói indulással, hogy Argentínában felbukkan az U-977 tengeralattjáró, ami kb. 13.000km hatótávolságú és sebessége 32,8km/h. Tehát a Führernek 17-18 nap elegendő volt, hogy 05.26-án Dél-Amerikában új otthonra leljen!

08_caleta_de_los_loros_argentina_forras-youtube.jpg

fotó: YouTube

Egy másik kérdés is felmerült bennem, hogy Hitler jobb keze, Martin Bormann 05.01-én miért kísérelt volna meg kijutni a bunkerből a főnöke nélkül? A történelemkönyvek szerint állítólag lelőtték a Lehrter állomásnál, bár egy ideig nem találtak holttestet. A nürnbergi perben azonban még a távollétében is elítélték! Miért tették volna meg, ha halott volt? Hát úgy, hogy vígan továbbélt, mivel róla is szóltak jelentések, többek között a dél-amerikai munkásságáról. Aztán szakértők a 60-as években ásatást végeztek az állomásnál, de nem találtak semmit, majd érdekes módon ugyanott a 70-es években előkerültek Bormann csontjai és be is azonosították. Azt is megállapították, hogy a csontokra vörös föld tapadt. Hoppá! A titkosított iratokkal az teljesen egybeesik, hogy 1956-ban Paraguayba menekült és 59-ben halt meg gyomorrákban, így Itában (Google Maps) temették el. Ezt alátámasztotta egy még élő szemtanú, aki ott állt a temetésén, mivel a pappal dolgozott és ezen a területen abszolút vörös talaj található!

09_tengeralattjaro_u-977_u-boat_forras-wikipedia.jpg

fotó: wikipedia

Az viszont kétséges, hogy Hitler az egész menekülést egy U-boottal tette meg, mivel elég labilis volt akkoriban az egészsége. Erre megoldást nyújthat a 43.03.15-i OSS jelentés, miszerint repülőgépeket tengeralattjáróról akartak tankolni. Ezt mégis hogyan? A nácik rendelkeztek már akkoriban hidroplánokkal, pl. a BV 222 6100km és a BV 238 6600km hatótávolsággal büszkélkedett. Teljesen véletlenül az aktákban olyan bázisok merülnek fel a következőkben, amik ezekkel a repülőkkel eléretőek. 45.09.21 FBI jelentés kitér rá, hogy Hitler elrejtőzött az Andok lábainál, 45.10.31-i szerint pedig egy magas rangú nácit és testőreit szállító hidroplán kényszerleszállást hajtott végre az uruguayi Laguna de Rochaban (Google Maps). Az úti cél nem volt más, mint a mesés Nahuel Huapi tó az Andok lábainál, ahol a feltételezett Hitler villa, az Inalco (Google Maps) állt.

10_inalco_neuqeun_san_carlos_de_bariloche_argentina_forras-tajnearchiwumwatykanskie.jpg

fotó: tajnearchiwumwatykanskie

A közeli kis város San Carlos de Bariloche még napjainkban is mintha egy német alpesi üdülő lenne, rengeteg német leszármazottal, mivel számos náci menekült itt húzta meg magát. Közülük Erich Priebke, a hírhedt náci SS tiszt is itt lakott a ’90-es évekig. Az argentin elnök, Peron Bariloche melletti Isla Huemul szigeten egy atomerőművet építtetett, ahol érdekes mód a náci fejlesztéseket végrehajtó Dr. Ronald Richter munkálkodott, aki többek között repülőkben akarta az atomenergiát felhasználni. Aztán a német migránsunkról kiderült egy 45.11.08-i beszámoló szerint, hogy egy másik rejtekhelye Buenos Airestől 450 mérföldre észak, észak-nyugat felé, Florianapolistól 675 mérföldre nyugatra található. Kis számolás és mérés után Córdoba városa mellett találtam La Faldát (Google Maps), amire illik ez a háromszögelés. Hogy vajon miért vezethetett ide az útja, mindjárt fény is derül rá! A kis városban telepedett le a német Eichhorn család, akik a náci párt lelkes támogatói voltak. Hitler korábbi levelezésében drága barátainak szólította őket. A család tulajdonában állt a környék elegáns szállodája, a Hotel Eden, ahol prominens személyek is megfordultak. Az épületet és a család villáját pedig egy földalatti alagúttal kötötték össze náci hagyományoknak megfelelően. Még fotók is előkerültek, amin Hitler a társaságában bőszen magyaráz a hotel halljában…

11_hotel_eden_la_falda_cordoba_argentina_forras-rense_com.jpg

fotó: rense.com

Ha tetszett a cikk és kíváncsi vagy Hitler menekülésének folytatására, kattints az alábbi II. részre, KÖVESD és LIKEOLD a facebook oldalt, majd megtalálod a 2019.01.21-i bejegyzésnél a linket:

adolf_hitler_ii_resz.jpg

Hivatkozások:
https://www.cia.gov
https://vault.fbi.gov
https://en.wikipedia.org
https://en.wikipedia.org/wiki/Hunting_Hitler
komment
süti beállítások módosítása