Utazás Európába

Top 10 újévi fény az éjszakában

2019. december 30. 09:00 - Publikus Team

Európai szilveszteri tűzijátékok

Néhányaknak az életük legnyomasztóbb élményeit idézheti a fényjátékot kísérő robbanások hangzavara és egészen 1944-ig vagy ’56-ig kellemetlenül repítheti őket vissza. Másokat gyerekként a tűzijáték fényei letaglóztak, ám egyben a durranások meg is ijesztettek, így a hétköznapok megszokottságát ez eléggé megkavarta. Évtizedek múltán augusztus 20-ának estéje már annyira megszokottá válhatott egész tömegeknek, hogy százmilliós unalom helyett szórakoztatóbb produkcióra vágynának! Egy viszont biztos, hogy a színes fények minden várost feldobnak, ezért nézzünk is körbe a Toplistánkon, amit Budapest akár meg is nyerhetett volna a világörökségi Duna-part látképével és a Budai várnegyeddel, de ne induljunk neki ennyire elfogultan! Ha mégis változtatnál az alábbi szilveszteri városok sorrendjén, akkor a végén SZAVAZZ!

10. Budapest

>>> Tovább a városba >>>

01_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_parlament_orszaghaz_budapest_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.jpg

9. Verona

Akár fővárosunkhoz hasonló éjszakai látványt is nyújthat ez az olasz város a rajta körbe kanyargó Adige folyóval és a fölé magasodó San Pietro kastéllyal, de a non plus ultrája az mégis csak az Arénából kiívelő fénylő csillag!

>>> Tovább a városba >>>

02_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_fireworks_verona_olaszorszag_italy_italia.jpg

forrás: larena.it

8. Prága (Praha)

Nem olyan rég óta a Károly híd gázlámpáit esténként ismét felgyújtja egy korhű ruhába öltözött szakember, így szilveszter nélkül is feldobhatja az esti belvárosi sétát.

>>> Tovább a városba >>>

03_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_fireworks_praga_prague_praha_csehorszag_esko_czech_republic.jpg

forrás: praguemorning.cz

7. Poznań

A város főterének apró házai bármely évszak esti megvilágításában egyformán ragyognak, viszont érdemes szilveszterkor a Császári kastély (Zamek Cesarski) tekintélyt parancsoló falait is meglesni a fények alatt.

>>> Tovább a városba >>>

04_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_fireworks_poznan_lengyelorszag_poland_polska.jpg

forrás: polskazachwyca.pl

6. Drezda (Dresden)

A nyári lehangoló tapasztalatok után minden bizonnyal télen már több víz csörgedezik az Elba folyóban, így szebben tükröződik benne a tűzijáték által megvilágított épületek sziluettje.

>>> Tovább a városba >>>

05_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_fireworks_drezda_dresden_nemetorszag_germany_deutschland.png

forrás: unterwegs-bleiben.de

5. Catania

Szicílián biztosan magasabb adrenalin szintet kölcsönöz, ha nem a főtéren megrendezett szilveszteri mulatság adja a hangulatot, hanem a háttérben kitörő Etna vulkánnak az izzó fényei.

>>> Tovább a városba >>>

06_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_fireworks_catania_szicilia_sicily_sicilia_olaszorszag_italy_italia.jpg

forrás: magazine.siciliaconvention.com

4. Pula

Az esti kikötő megvilágított darui is egyfajta élményt nyújtanak, de az amfiteátrum jelenléte a lézerfények alatt sem teljesen egyértelmű, hogy valóban nem Rómában járunk.

>>> Tovább a városba >>>

07_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_fireworks_pula_arena_amfiteatar_pula_isztria_istria_croatia_croatien_hrvatska.jpg

forrás: pulafilmfestival.hr

3. Siena

A Piazza del Campón nézelődve még nappal sem teljesen világos a leejtős tér és a halszálkásan kirakott tégla egyvelege, de az év utolsó napján megrendezett tűzijáték mindenképp fényt hoz az éjszakába.

>>> Tovább a városba >>>

08_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_fireworks_piazza_del_campo_siena_toszkana_tuscany_toscana_olaszorszag_italy_italia.jpg

forrás: visittuscany.com

2. London

A Westminster hasonlóan pompásan mutat, mint az Országházunk a csinos díszkivilágításban, de az angol főváros mégsem maradhat el egy fényben úszó Tower Bridge nélkül?!

>>> Tovább a városba >>>

09_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_fireworks_tower_bridge_london_nagy-britannia_anglia_great_britain_england.jpg

forrás: lonelyplanet.com

1. Monte-Carlo

Szilveszter környékén mindig felhozzák az év közbeni legeket. Ha vízről van szó, akkor a tenger, az épületek révén pedig a felhőkarcolók! A Riviérán ezeket aztán igazán szépen belepik a tűzijáték élénk színei!

>>> Tovább a városba >>>

10_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_fireworks_monte-carlo_monaco.jpg

forrás: img5.goodfon.com

Az Utazás Európába magazin tavaly Szilveszteri LEGjeit ki ne hagyd:

uticelok_szilveszter_18.jpg

Ha az új cikkekről itt is értesülni szeretnél, klikkelj a jobb felső sarokban lévő +KÖVETÉS gombra!

fb_gomb_new.jpginsta_gomb_new.jpg

terkep_map.jpg

komment
süti beállítások módosítása