Utazás Európába

Rapid kirándulás

2020. május 30. 12:29 - Publikus Team

VII. Kirándulási tippek Budapest környékére

Elképesztő, hogy a rohanó világban a kikapcsolódásra is alig jut időnk, mindent össze akarunk csapni, de maximálisan fel kívánunk töltődni. A járvány ideje alatt reméljük, hogy ezt is átgondoltuk, hogy mennyire lehet ez működőképes. Egy biztos, hogy mindenért meg kell dolgozni, ám egyes dolgok könnyebben is jöhetnek. Most összeszedtem néhány olyan kirándulóhelyet, amit csekély befektetéssel könnyen elérhetsz és némelyek hosszú időre is feltölthetnek!

01_gyermeklancfu_pitypang_szivarvany_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.JPG

Tovább

Fény az út végén

2020. május 23. 09:36 - Publikus Team

A ferde toronyról nem ez jut az eszedbe

Menzákon próbálkoztak már a különböző löncshúsokból készült és ketchuppel színezett bolognaival, amin valljuk be őszintén, hogy akkor is csak csóváltuk a fejünket. Aztán nyugatról importáltuk a turizmussal elterjedt bolognai spagettit, amivel már alapjában sem stimmelt valami!

01_bologna_emilia_romagna_olaszorszag_italy_italia_italien_utazas_europaba.jpg

forrás: pixabay.com

Tovább

A felszabadult dél

2020. május 13. 18:58 - Publikus Team

Az angolok kedvenc borának hazája

A 20. század eleji angol arisztokráciát bemutató filmekben gyakran előkerülnek olyan italok, amikről azt hihetjük, hogy originál angol termékekről van szó. Ilyen a spanyol Sevilla (kattints rá) melletti Jerezből származó fehér szőlőből készült sherry, ami nem tévesztendő össze a cherry meggylikőrrel! Másik alkotás pedig a portugál kék szőlőből erjesztett és erősített portói bor, ami az angolok nemzeti italává vált.

01_bor_wine_vinho_vinery_caves_alto_douro_porto_portugalia_portugal_utazas_europaba.jpg

Tovább

Tiltott városok

2020. május 08. 16:29 - Publikus Team

Kevésbé ismert, de annál lélegzetelállítóbb a látvány

A világjárvány idején még a belföldi utazásainkat is korlátozzák, így nem is álmodhatunk egy külföldi kiruccanásról és végképp lemondhatunk az európai járvány gócpontjáról, Olaszországról! Itália egyszerűen túlcsordul a látnivalóktól, de most kihagyjuk a római Colosseumot, a velencei Szent Márk teret és a pisai ferdetornyot (azért rájuk kattinthatsz…), mivel annál hatásosabb látnivalókat is találtunk a számodra! Élőben még tilos a felkeresésük, de most itt lehetőséged nyílik arra, hogy lerántsd a leplet a felhők között megbúvó középkori olasz városról, ami a halál torkából tért vissza!

01_civita_di_bagnoregio_lazio_olaszorszag_italy_italia_italien_utazas_europaba.JPG

Tovább

Mozdulj ki, de ésszel ám!

2020. április 11. 08:30 - Publikus Team

VI. Kirándulási tippek Budapest környékére

Pár nap otthonlét után mindenki szomjazik egy tartalmas kimozdulásra, ezért összeszedtünk néhány olyan helyet, amiket felkeresve esély van arra, hogy nem szaladunk bele nagyobb hordákba. Most elfelejtjük a felkapott kirándulóhelyeket, így alkalmunk lesz, hogy az ország eldugottabb szépségeit is felfedezzük.

01_leanykokorcsin_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.JPG

Tovább

Megállt az élet

2020. április 03. 08:30 - Publikus Team

Európai Unió webkamerái

A régi szép időkben egyes turisztikai desztinációk már nem bírták a látogatók tömegét, ezért Velencében vagy Dubrovnikban belépési korlátozásokat vezettek be. Sokak már azt érezték, hogy egyszerűen álom lenne, ha csak úgy végig lehetne menni egy-két teljesen üres utcán. A pandémia járvány idején viszont az arcunkba kaptuk ezt és nem csak az Európai Unió városai, hanem szinte az egész világ közterületei kiüresedtek. Ha akarnál, sem tudnál elutazni ezekre a helyekre, viszont egy kattintással (fotók) élő képet kaphatsz a városokról vagy megnézheted a látnivalóit (Tovább a városba)!

01_webcam_koronavirus_kijarasi_tilalom_europai_unio.jpg

Tovább

Ilyen volt az egykori szabad világ

2020. március 22. 09:08 - Publikus Team

Koronavírus idejére: Virtuális utazás II.

Kiadós havazást ezen a télen sem kaptunk, de forgatókönyv szerint megérkezett az influenzajárvány és vele párhuzamosan az új koronavírus is. A szürke téli bezárkózást alig vártuk, hogy véget érjen, hamarosan viszont el lehetünk zárva a tavaszi újruhába öltözött természettől, de akár a napokban is megtapasztalhatjuk a kijárási tilalmat. Már most is segítség lehet a „Maradj otthon!” felszólítást betartók körében egy kis virtuális kirándulás, akár a határokat lezárt Szlovákiába is.

01_fatra_szlovakia_slovakia_slovensko_utazas_europaba.jpg

Tovább

Baljós árnyak

2020. március 20. 09:10 - Publikus Team

Koronavírus idejére: Virtuális utazás I.

Veszélyhelyzetben vagyunk, de nem szabad pánikolni, még kijárási tilalom idején sem, mert fő a higgadtság és a megfontoltság! Európában elsőként az utazási mágnesként funkcionáló Olaszország esett el és párhuzamosan a turizmusa azonnal romba is dőlt. A tavasz beköszöntével mindenki már a kimozdulásra hangolódott rá, de sajnos úgy tűnik, hogy a határzárak a külföldi álmokat feledtetik, így egyelőre maradtak a hazai felfedezésre váró eldugott meglepetések.

01_hubertlaki-to_ugod_bakony_gyilkos-to_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.jpg

Tovább

Top 10 újévi fény az éjszakában

2019. december 30. 09:00 - Publikus Team

Európai szilveszteri tűzijátékok

Néhányaknak az életük legnyomasztóbb élményeit idézheti a fényjátékot kísérő robbanások hangzavara és egészen 1944-ig vagy ’56-ig kellemetlenül repítheti őket vissza. Másokat gyerekként a tűzijáték fényei letaglóztak, ám egyben a durranások meg is ijesztettek, így a hétköznapok megszokottságát ez eléggé megkavarta. Évtizedek múltán augusztus 20-ának estéje már annyira megszokottá válhatott egész tömegeknek, hogy százmilliós unalom helyett szórakoztatóbb produkcióra vágynának! Egy viszont biztos, hogy a színes fények minden várost feldobnak, ezért nézzünk is körbe a Toplistánkon, amit Budapest akár meg is nyerhetett volna a világörökségi Duna-part látképével és a Budai várnegyeddel, de ne induljunk neki ennyire elfogultan! Ha mégis változtatnál az alábbi szilveszteri városok sorrendjén, akkor a végén SZAVAZZ!

10. Budapest

>>> Tovább a városba >>>

01_szilveszter_ujev_new_year_s_eve_tuzijatek_parlament_orszaghaz_budapest_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.jpg

Tovább

Top 10 exclusive kávélista

2019. december 27. 13:00 - Publikus Team

A cikória itt a közelben sem lehet!

Fogalmad sincs, hogy a megszokott Pamela kávé helyett mivel kellene beújítani? Egyre megy az arabica és a robusta? Nem kell hónapokig próbálkoznod és főleg sok pénzt elköltened melléfogásokra, mert most itt kézhez kapsz egy listát a kávékról, ami alapján, ha nekiállsz kávézgatni, nem fogsz csalódni!

01_top_10_kave_cafe_coffee_utazas_europaba.jpg

Tovább

Top 10 meseszép karácsonyi város

2019. december 24. 09:00 - Publikus Team

Európai adventi körkép

Bécs, Rothenburg és Colmar alapvetően az adventi kirándulások fő célpontjai, mivel elismerten ott sorakoznak a karácsonyi ajánlatok között. Sőt az utóbbi kettőben még a nyári kánikula kellős közepén is kaphatók karácsonyi souvenirok és díszek is. Az alábbiakban viszont olyan városokat is összegyűjtöttem komment nélkül, amik akár egy mediterrán nyaralás fő célpontjai is lehetnének, de csodásan tündökölnek karácsonyi díszben is. A meghirdetett szavazás már lezárult, köszönjük, hogy megerősítettétek az eredeti lista éllovasát! 

10. Málaga

>>> Tovább a városba >>>

01_karacsony_christmas_advent_malaga_andaluzia_andalusia_andalucia_spanyolorszag_spain_espa_a_utazas_europaba.jpg

Tovább

Európai kávékörkép

2019. december 20. 12:00 - Publikus Team

Városnézéssel sajátítsd el a kávézás alapjait!

A kőolaj után a világkereskedelem második legfontosabb és legnagyobb forgalmú terméke nem más, mint a kávé! De miért imádjuk ennyire? Nézzük meg először is a kedvező élettani hatását! A szervezet kortizolszintje reggel 8 és 9 óra között a legmagasabb, ezért javasolt a kávéfogyasztást reggel 9:30 és 11:30 között, délután pedig 13:30 és 17 óra között megejteni, amikor visszaesik a szintje. A kávénak ezt az élénkítő hatását egy etióp pásztor fedezte fel Kr. e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi piros bogyókat legelésznek, akkor sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat még meg is pörkölik, akkor még ízletesebb italt készíthetnek.

01_kave_cafe_coffee_sevilla_andaluzia_andalusia_andalucia_spanyolorszag_spain_espa_a_utazas_europaba.jpg

Tovább

Hamarosan berobban a turizmusba

2019. december 06. 12:00 - Publikus Team

A ’80-as évek hazai sztárja ismét hódító útjára indul

Az utazás tervezése felér egy álommal, mivel teljesen bele tudja élni magát az ember a vágyott látnivalók közé. Összeáll a program, elindulunk és egyszerűen boldogok vagyunk már attól is, hogy közeledünk a megálmodott úticélunkhoz. Sokszor előfordulhat, hogy megérkezünk és csak nézünk ki a fejünkből, kiüresedik minden, mert elértük célunkat és nincs tovább! De öröm önti el a lelkünket, mert egy hosszú folyamat, az út részesei lehettünk és már az sem érdekes, hogy mindennek vége szakadt. „Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél.” /Dan Millman: A békés harcos útja/ Létezik vajon olyan, hogy a végcél maga az út? Visszaemlékezve Esztergom, de valójában számomra a lakói jelentették éveken keresztül a boldogságot… Köszönöm nekik!

01_esztergom_bazilika_magyarorszag_hungary_ungarn_utazas_europaba.JPG

Tovább

Szürke Farkas lerántotta a leplet Hitler szökéséről

2019. november 22. 12:00 - Publikus Team

A történészeknek továbbra is hihetünk?

Adolf Hitler berlini öngyilkossági elméletének bizonyítékai több ponton megbuktak, ennek ellenére a történészek foggal-körömmel ahhoz ragaszkodnak. Vallomások, hivatalos dokumentumok, újságcikkek és beszámolók viszont arról szólnak, hogy egy előkészített terv keretében Berlinből megszökött a nagy szervező, Martin Bormann segítségével. Gerrard Williams walesi író szerző társával együtt ennek jártak utána és írták meg a hazánkban még nem kapható Grey Wolf c. könyvét Hitler meneküléséről. Alapos munkát végeztek, amire már önmagában bizonyítékul szolgál a több oldalas irodalom- és forrásjegyzék, a titkosítás alól feloldott iratok és a törvényszéki vizsgálatok adatai, így az egyik legnagyobb hazugságot leplezték le, miszerint 1945. április 30-án a Führer öngyilkos lett! Gerrard engedélyezte a cikket, így bepillantást nyerhetsz a könyv hátborzongató igazságának lehetőségébe:

01_adolf_hitler_grey_wolf_fuhrer_ii_vilaghaboru_world_war_ii_berlin_nemetorszag_germany_deutschland_argentina_utazas_europaba.jpg

forrás: grandfacho.com&pixabay.com&hu.wikipedia.org

Tovább

Magyar, szlovák – két jó barát

2019. november 08. 10:00 - Publikus Team

A jelenben nem lehet a múlt a fő probléma

Szlovákiával nem volt mindig felhőtlen a kapcsolatunk politikában, de ami még rosszabbnak tűnt, hogy az átlagember szintjén is akadtak nézeteltérések, atrocitások. Nem mindenki jött úgy haza egy tátrai síelésből, hogy az autóját ne rongálták volna meg vagy egy párkányi látogatásból testi sértés nélkül tért volna vissza. Talán a szlovákok is be tudnának számolni hasonlóakról, de ez mindenképp legyen már a múlt és tekintsünk előre a baráti viszony felé! Erre tökéletes példa a meglepő pozsonyi látogatásom, ahol igaz, hogy magyarul nem szólaltam meg, de a helyiekről csak pozitívumokban tudok beszámolni, mivel főleg a vendéglátásuk, az elsőrangú volt! Örömömre szolgál az is, hogy a focimérkőzéseket leszámítva a két nép jelenbéli kapcsolatát tekintve konstruktív és szívet melengető előrelépésekről lehet hallani. Továbblépve pedig ez a cikk is legyen a baráti viszony építésének egyik állomása!

01_szlovak_nemzeti_felkeles_hidja_most_snp_ufo_pozsony_bratislava_szlovakia_slovakia_slovensko_utazas_europaba.jpg

Tovább